Според последния доклад на Световната здравна организация (СЗО) жителите на Русия,

...
Според последния доклад на Световната здравна организация (СЗО) жителите на Русия,
Коментари Харесай

СЗО: Руснаците живеят по-дълго, защото са намалили алкохола

Според последния отчет на Световната здравна организация (СЗО) жителите на Русия, които се славят с огромния банкет на алкохол, са го редуцирали доста.

Консумацията на спиртни питиета от страна на руснаците се е намалила с цели 43% от 2003 година до 2016 година, се споделя в отчета на организацията, представен от BBC.

Здравните специалисти отдават спада на ограниченията за надзор, подхванати от управляващите и на популяризирането на здравословния метод на живот.

СЗО съобщи, че забележителното нарастване на продължителността на живота в Русия е обвързвана с пониженото ползване на алкохол.

 СЗО: Руснаците живеят по-дълго, тъй като са понижили алкохола Литра чист алкохол на човек годишно

„ Консумацията на алкохол от дълго време е приета за един от главните движещи фактори на смъртността в Руската федерация, изключително измежду мъжете в трудоспособна възраст “, се споделя в отчета.

През 2018 година междинната дълготрайност на живота в Русия доближи най-високите си равнища – 68 години за мъжете и 78 години за дамите.

Мерките за надзор на алкохола, въведени при някогашния президент Дмитрий Медведев, включват ограничавания за реклама, по-високо данъчно облагане и възбрана за продажбата на алкохол в избрани часове.

В Москва будките, продаващи водка, бира и сушена риба, от дълго време са минало. Алкохол се продава единствено в магазините и то до 23 часа. Бирата, която преди време не е била определяна като алкохол, към този момент е класифирирана като алкохолна напитка.

Пиеното на улицата е неразрешено, а санкциите са задоволително високи, тъй че да държат множеството хора в границите на разпоредбите, написа Би Би Си.

Наред с рестриктивните мерки, увеличаващата се междинна класа стартира да се придържа към здравословен метод на живот. Много руснаци следват образеца на президента си Владимир Путин, който цялостни календарите със фотосите си на спортуващ човек.

Но моделите на пиянство са свързани с благосъстоянието. В по-бедните общности, надалеч от огромните градове, към момента се пият евтини ментета и домакински алкохол.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР